De grootste uitdaging van mijn leven - Coaching en training voor ambitieuze vrouwen

Coaching en training voor ambitieuze vrouwen

De grootste uitdaging van mijn leven

Het afgelopen jaar heeft voor mij een diepgaand innerlijk helingsproces gebracht, dat begon met een onverwachte wending in mijn leven: de diagnose borstkanker. Als transformatiecoach & HR adviseur wil ik vandaag mijn persoonlijke reis met jullie delen, in de hoop dat mijn verhaal anderen kan helpen, inspireren en motiveren.

Ik geloofde dat ik al goed op weg was naar persoonlijke groei en zelfontwikkeling, maar niets had me kunnen voorbereiden op de boodschap die ik vorig jaar oktober ontving: “Je hebt borstkanker.”

Mijn wereld leek in een ogenblik te veranderen, en ik werd geconfronteerd met een ongekende uitdaging. De grond leek onder mijn voeten vandaan te worden getrokken en ik werd overspoeld door emoties die ik nauwelijks kon bevatten; angst, verdriet, verwarring, onbegrip en een vurige kracht om te helen.

In de maanden die volgden, stond mijn agenda gevuld met vele ziekenhuisbezoeken, medische procedures en intense zelfreflectie. Het voelde als een achtbaan van emoties en fysieke uitdagingen. De behandelingen brachten dagen van misselijkheid en vermoeidheid met zich mee, en mijn lichaam onderging een transformatie die ik nooit had kunnen voorzien. Het verlies van mijn haar voelde als een symbolische afstand van mijn oude zelf, maar het bracht ook de kracht van zelfacceptatie en zelfliefde naar voren. Ik moest leren omgaan met mijn eigen angsten en onzekerheden, en ik ontdekte dat de principes die ik mijn cliënten had bijgebracht, nu nog sterker op mijzelf van toepassing waren.

Hoe mijn focus bijdroeg aan mijn herstel

Een van de belangrijkste lessen die ik tijdens deze reis heb geleerd, is de kracht van mindset en innerlijke heling. Ik realiseerde me dat ik mijn gedachten en overtuigingen kon sturen, zelfs te midden van de meest uitdagende momenten en leerde nog meer de waarde van innerlijke kracht en veerkracht. Ik vond troost in meditatie en mindfulness, en ontdekte dat mijn geest en ziel sterker waren dan ik ooit had gedacht. Het volgen van de opleiding tot Bewustzijnscoach & healer, die ik net voorafgaand aan mijn behandelingen was gestart, was daar een belangrijk onderdeel van. Mijn geloof in mezelf en in het leven werd opnieuw gedefinieerd. Dit besef hielp me om positief te blijven en mijn focus te richten op mijn herstel en welzijn.

Daarnaast heb ik de onschatbare waarde van een ondersteunend netwerk ervaren. Familie en vrienden hebben me onvoorwaardelijk gesteund en me geholpen om door de soms donkere dagen heen te komen. Ik ben hen ontzettend dankbaar voor de steun die ik heb mogen ontvangen.

Mijn inzichten tijdens mijn persoonlijke reis

Mijn persoonlijke reis door emoties en uitdagingen zie ik als een bron van innerlijke kracht en wijsheid. Ik heb vele inzichten opgedaan. Inzichten die niet alleen mijn persoonlijk leven transformeerde maar ook mijn benadering op werkvlak hebben gefinetuned. Graag deel ik drie inzichten met jullie.

 1. Veerkracht als Fundament: veerkracht is een cruciale eigenschap. Zonder veerkracht stond ik niet waar ik nu sta. Ik zie veerkracht dan ook als een onmisbare eigenschap bij uitdagingen en tegenslagen in je werk en je leven. Het vermogen om terug te veren of zelfs te groeien na een tegenslag, is wat je in staat stelt om succesvol door te gaan, ongeacht de obstakels.
 1. Empathie als Leiderschapskwaliteit: Het medeleven en de onvoorwaardelijke steun die ik van mijn dierbaren kreeg, onderstreepten voor mij het belang van empathie. Onderschat niet de kracht van het ontvangen van een berichtje, belletje of kaartje. Ze deden me allen heel erg goed! Als leider op je werk creëer je met een empathische benadering een betere werkomgeving. Een omgeving waarin mensen zich gehoord en gewaardeerd voelen.
 1. Zelfzorg Prioriteit Geven: Zelfzorg is van essentieel belang. Je kunt uitsluitend optimaal functioneren indien je je fysieke en mentale gezondheid prioriteit geeft. Het nemen van pauzes, tijd voor reflectie en het hanteren van een gezonde work-life balance zijn van vitaal belang voor je leven en carrière. We weten het allemaal maar doen we het ook echt?

Nu, een jaar later, kan ik zeggen dat borstkanker mijn leven heeft veranderd, niet alleen fysiek, maar op een dieper niveau.  Mijn persoonlijke transformatie heeft mijn bewustzijn en empathie vergroot, en ik ben vastbesloten om anderen te helpen groeien en bloeien door middel van hun zielsbewuste innerlijke kracht, ongeacht de obstakels die ze tegenkomen.

Mijn boodschap is simpel: wees bereid om te aanvaarden, te helen en te groeien, zelfs te midden van de grootste uitdagingen. Innerlijke heling is een krachtig proces dat je in staat stelt om in balans te komen en sterker te worden, zowel van binnen als van buiten.

Liefs, Ank

Facebook
LinkedIn

6 reacties op “De grootste uitdaging van mijn leven”

 1. Dag Ank, wat bijzonder om dit te lezen. Een zorgelijke maar uiteindelijk een waardevolle reis, lees ik.. Belangrijk dat je zoveel kracht hebt uit jezelf en dat je liefdevol gestimuleerd bent en wordt door je directe omgeving. Ik wens je nog veel kracht en sterkte in verdere reis en lieve groet van Wijnand

 2. Natasja Heijink

  Hi Ank,

  Wat mooi om je verhaal op deze manier te delen. Ik denk zeker dat je hiermee vele anderen kan inspireren en helpen.

  Ik hou van die kwetsbaarheid en openheid, dat maakt je echt een mooi en authentiek mens!

  1. Hey Ank, wat een enorme kracht bezit jij. Bijzonder veel respect, bewondering voor de manier waarop je dit met ons deelt en de wijze waarop je met alles omgaat. Je bent een prachtvrouw.

   1. Hoi Hellen, dankjewel. In ieder van ons zit die kracht. De kunst is deze aan te spreken. Ik geloof dat ik dat heb gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Coaching en training voor ambitieuze vrouwen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders