5 Manieren om de Afspraken met Jezelf na te komen als Ambitieuze Vrouw - Coaching en training voor ambitieuze vrouwen

Coaching en training voor ambitieuze vrouwen

5 Manieren om de Afspraken met Jezelf na te komen als Ambitieuze Vrouw

 

 

Druk zijn met van alles en nog wat, je gezin, je bedrijf, je werk, sociaal leven, sport en hobby’s. En tegelijkertijd verlangen naar een gezonder leven, meer tijd voor jezelf, een bloeiende business en een rijk sociaal leven. Je stelt doelen en maakt afspraken met jezelf om deze te bereiken. Op papier lukt het allemaal prima.

 

Toch blijkt de praktijk vaak anders uit te wijzen. De afspraken met jezelf zijn een hele uitdaging om na te komen. Allerlei zaken fietsen er door heen waardoor jij je afspraak met jezelf maar weer even parkeert.

Weet wanneer dat gebeurt, dat je je zelfvertrouwen beschadigt.

Oh echt zul je denken. Ja, zeker wel. Het niet nakomen van afspraken met jezelf heeft invloed op de relatie met jezelf.

De afspraken die jij met een ander maakt zijn net zo belangrijk als die afspraken die je met jezelf maakt. Als jij de afspraak met een ander niet nakomt, hoe vervelend ook, dan kan de relatie met een ander een breuk opleveren. Gebeurt dit een enkele keer dat is dat nog niet heel desastreus maar komt dit vaker voor dan bestaat de mogelijkheid dat de relatie wordt beëindigd.

Hoe zit dit nu als je de afspraak met jezelf niet nakomt? Dan gebeurt er in wezen hetzelfde. Je komt de afspraak met jezelf niet na waardoor je relatie met jezelf (onbewust) een breuk oploopt, je beschadigt je zelfvertrouwen. De relatie met jezelf kun je wel laten verslonzen maar niet beëindigen, je zult er mee leren om moeten gaan.

Zo sprak ik van de week met een client.

Zij was zich bewust dat ze te veel hooi op haar vork nam. Ze was altijd druk en kon moeilijk stil zitten. Ze had overal to-do lijstjes liggen, dus waar ze ook kwam werd ze geconfronteerd met taken die ze nog moest doen. In haar hoofd was het een grote warboel aan taken en ze voelde zich erg onrustig.

Nu kun je concrete takenlijstjes maken en je afgeronde taken één voor één afvinken. Dit kun je leren. Vaak zijn er echter onbewuste afspraken die maken dat je onrust en chaos ervaart.

Ze voelde ze zich op een rustige zondag erg gehaast terwijl ze die dag geen afspraken of verplichtingen had. Ze wilde wel de was bijwerken, huiswerk met haar kinderen doornemen, haar kledingkast opruimen, gezonde maaltijd bereiden, even gaan trimmen en gezellig met haar gezin tijd doorbrengen in de natuur…..ehmm.

Herkenbaar?

Je voelt m vast al aankomen. Huiswerk met de kids doornemen en een gezonde maaltijd doornemen was gelukt. Aan alle andere afspraken die ze zich onbewust had opgelegd was ze niet toegekomen. Ze stelde zichzelf (onbewust) teleur en dat deed haar zelfvertrouwen geen goeds.

Het is dus van belang om de afspraken die je met jezelf maakt, bewust maakt in plaats van onbewust. Zo creëer je rust en overzicht en kun je ze ook beter gaan beheren. Het komt je zelfvertrouwen ten goede.

Liefde voor jezelf is niet zo’n grote zonde als de verwaarlozing van jezelf. -William Shakespeare.

 

5 manieren om afspraken met jezelf na te komen

 

1.Maak 1 afspraak met jezelf waarvan je zeker weet dat je die kan nakomen.

Dus geen grote taak of te veel kleine taken en schrijf deze op. Je gaat alleen die taak uitvoeren en geen andere taak.  

 

2.Kies voor een afspraak die wel enige inzet van je verlangt.

Hierdoor kom je in de actiestand en geeft het resultaat je een voldaan gevoel. Dit versterkt je zelfvertrouwen en maakt het maken van een volgende afspraak met jezelf eenvoudiger.

3.Wees je bewust dat je jezelf niet echt helpt door het niet nakomen van je afspraken.

Als je met jezelf hebt afgesproken om 5 klanten te helpen en je komt er die dag maar tot drie, dan is dat niet bevorderlijk voor je zelfvertrouwen. Dit maakt je scherp in het plannen van haalbare bewuste acties.

4.Wees tevreden en trots wanneer je de afspraak met jezelf hebt volbracht.

Ook al is dit maar 1 taak. Je voedt je zelfwaardering en zelfvertrouwen. Je komt in de actiestand en kunt dit beter volhouden dan wanneer je teveel of te complexen afspraken met jezelf maakt.

5.Stel bij.

Net zoals het bijstellen van een afspraak met iemand anders, kun je de afspraak met jezelf ook bijstellen. Komt de afspraak nu niet uit verzet hem dan. Of als de taak toch te groot is voor vandaag, knip de taak dan op in kleinere behapbare deeltaken. Dit is beter voor je zelfvertrouwen dan de afspraak niet na te kunnen komen en jezelf te beschadigen. Wees mild naar jezelf.

Wees tevreden met wat je doet, je bent goed genoeg. ❤

Het is enorm helpend om naar je onbewuste afspraken te kijken. Zodat je tevreden met jezelf kunt zijn, je onzekerheden kunt loslaten en bouwt aan je zelfvertrouwen.

Wil je hier hulp bij? Vraag dan een gratis groeigesprek aan.

p.s. Ben je al lid van mijn gratis Facebookgroep Ambitieuze vrouwen community Hier deel ik tips en trics om uit de ratrace te stappen en met meer regie, passie en vertrouwen de beste keuzes voor jezelf te maken en je eigen leven te creëren. Ben jij een ambitieuze vrouw en voel jij dat je meer uit je leven kunt halen? Dan nodig ik je van harte uit in mijn besloten community.

Facebook
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Coaching en training voor ambitieuze vrouwen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders