3 redenen om als professional te kiezen voor coaching met paarden

Loop jij al een tijdje rond met een levensvraag en zoek je hulp? Altijd al willen weten of coaching met paarden jou kan helpen? 

In dit blog leg ik je uit waarom coaching met paarden jou ken helpen met je thema/ levensvraag.

Paarden geven een goudeerlijke reactie

Paarden zijn groepsdieren die streven naar balans in hun eigen groepssysteem. Elke disbalans wordt direct opgemerkt omdat het ‘systeem’ steeds naar evenwicht zoekt. Evenwicht draagt bij aan hun (groeps)veiligheid. Omdat het paard is ingesteld op balans raakt het bij de client of groep direct het gebied aan waar het paard disbalans ervaart. Het paard geeft direct een goudeerlijke reactie. Omdat de paarden direct op jou reageren, weet je meteen waar je aan toe bent.    

Ervaringsgerichte manier

Het werken met paarden brengt zonder woorden op gevoelsniveau inzicht in vol bewustzijn op het het hier en nu. Zij reflecteren zonder oordeel, in dienst van het geheel. Het is puur, niet goed, niet fout, maar zo is het! Door het geven van weinig woorden raak je snel tot de essentie van je vraag. Je kunt een gewenste verandering direct uitproberen. Het paard reageert direct op je verandering. Dit in tegenstelling tot andere vormen coaching waarin je het geleerde later mag gaan uittesten. Coachen met paarden is een ervaringsgerichte aanpak met resultaat.                          

Geen lang coachtraject nodig                                                                         

Voor het coachen met paarden heb je, in tegenstelling tot andere, reguliere vormen van coaching, maar 1 tot enkele sessies nodig om tot de kern te komen. Dit komt omdat je belemmerende patronen of overtuigingen binnen no- time aan het licht komen en je daarmee direct kan gaan experimenteren. Het basisprincipe is herhaling totdat je het niveau bereikt wat je voor ogen hebt. Het aantal sessies wat nodig is, is afhankelijk van meerdere factoren zoals, gemoedstoestand, lichaam, geest en emoties. 

Wil je weten of coaching met paarden iets voor je is?

Plan een gratis kennismakingsgesprek. Agenda

  

Deel op facebook
Facebook
Deel op linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *