Coaching en training voor ambitieuze vrouwen

Keuzes maken

Wat kies jij?

Lekker genieten van het weer, leuke uitjes, evenementen, vele aanbiedingen, uiteten gaan. Er is zoveel te doen en wat kies je dan? Als je voor het ene kiest dan mis je het andere. Wat kies jij? Kies je voor activiteiten voor jezelf, met je gezin of met anderen?  En hoe maak je nou de beste keuze? De keuze die zorgt dat jij een heerlijke dag gaat hebben?

De beste keuze 

Weet je, de beste keuze bestaat helemaal niet. Je kan daarom maar beter stoppen met twijfelen en overdenken. Wat jij besluit om te doen is niet bepalend voor jouw geluksgevoel. Sterker nog: hoe jij je voelt, weerspiegelt hoe jij je keuze ervaart. Je ervaringen bepalen niet je innerlijke toestand. Kortom hoe gelukkig je bent, is niet afhankelijke van je keuze, maar van je innerlijke toestand. Oke, maar hoe doe je dat dan, hoe creëer je die innerlijke vrede en kun je ook echt genieten van wat je kiest?

  1. Stop met nadenken en twijfelen, neem actie

We zijn op zoek naar de beste keuze. Maar je weet nooit hoe een keuze uitpakt. We willen onze keuze en het resultaat onder controle houden. Dit is een illusie.  Je weet nooit of het echt zo gaat zijn zoals je bedacht hebt, dat weet je pas als je in actie komt. Misschien krijg je onderweg naar een diner een belletje dat het diner wordt verzet. Of ga een weekendje weg en wordt je ziek. 

  1. Go for it 

Heb je een keuze gemaakt, go for it! Kies je ervoor om te genieten van een vriendenfeestje, ben dan volledig aanwezig op het feest. Denk dan niet meer aan de andere opties waarvoor je ook had kunnen kiezen. Deze gedachten leveren je een ontevreden gevoel waardoor je niet meer geniet van het avondje uit.

  1. Kies eens wat anders

We kiezen snel voor iets wat we kennen, wat we al eerder hebben gedaan. Iets kiezen waarvan je niet weet of je het leuk zult vinden, is soms een grote stap. Je weet echter pas hoe je iets vindt als je het hebt ervaren! En elke nieuwe ervaring geeft je een gevoel dat je een wat anders hebt geprobeerd.En als de activiteit niet leuk was, voelt het in ieder geval goed dat je eens wat nieuws hebt geprobeerd.

       4. Kies niet

Als je het lastig vindt om een keuze te maken, kun je er ook voor kiezen om geen keuze te maken en in de twijfelmodus te blijven zitten. Je kiest dan bewust om nog even te twijfelen. Ook prima, al zal je dit geen prettig gevoel opleveren. Weet dat je zelf verantwoordelijk blijft voor iedere keuze die je maakt. 

        5. Kies opnieuw       

Je bent met vrienden op stap en vindt er na een uurtje niet veel meer aan. Je kan opnieuw kiezen, je hoeft je niet ongelukkig te blijven voelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om er het beste van te maken of om naar huis te gaan. De keuze is aan jou. Het maakt niet uit wat je kiest maar maak die keuze en go for it. 

Deel op facebook
Facebook
Deel op linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Coaching en training voor ambitieuze vrouwen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches