Coaching en training voor ambitieuze vrouwen

5 Kwaliteiten van Perfectionisme

In mijn vorig blog schreef ik over de 7 Signalen om de Perfectionist in jezelf te Herkennen en 7 Manieren om je Perfectionisme aan te pakken. Het lijkt alsof het een negatieve eigenschap is. Maar perfectionisme nastreven is niet alleen maar slecht. In mijn ogen is het een mooie drijfveer om te streven naar verbetering en daarmee het beste van jezelf te geven. Dat is motiverend en zorgt ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen. Mits je gedrevenheid niet doorslaat en er zelf last van krijgt.

“Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.”― Maya Angelou

Daarom deel ik in dit blog 5 kwaliteiten van perfectionisme.

1.Toewijding

Wanneer jij ergens zeker van bent en je geest erop hebt gericht, kan niets of niemand jou daar meer van af brengen. Aan inzet geen gebrek. Je zet je voor 100 % in om het hoogst haalbare na te streven. Je wilt immers dat het je gaat lukken.

2.Nauwkeurig

Je werkt nauwkeurig en ijverig. Je zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd of verwerkt. Er zijn geen open eindjes of grijze gebieden in je werk te bekennen. Discipline helpt je om zo gestructureerd mogelijk je werk te doen. Je houdt het overzicht en checkt regelmatig of de planning en taken nog kloppen.

 

3.Je ziet niets over het hoofd

Je betrekt alle stakeholders bij je projecten, waar anderen wellicht nog wel eens vergeten om af te stemmen met andere betrokkenen, zal jou dat niet gebeuren. Ook zie jij alle details en zie je niets over het hoofd. Je ziet wellicht meer dan anderen.  Soms zijn het kleine dingen (vooral in de ogen van anderen) maar als je daar niet in slaat kun je juist van toegevoegde waarde zijn op dit punt. Het zijn de finesses die een project doen slagen.

4. Ambitieus

Je gaat niet voor een goed resultaat maar gaat voor het beste resultaat. Dat maakt dat je jezelf iedere keer blijft uitdagen. In alle opzichten wil je jezelf blijven verbeteren. Ambitie genoeg. En het mooie is dat je met deze kwaliteit niet alleen jezelf blijft uitdagen maar ook anderen en jouw flow kunt meenemen. Je zult zien dat jij en anderen tot veel meer in staat zijn dan dat je tot op heden liet zien.

5.Groot verantwoordelijkheidsgevoel

Je bent serieus met de dingen bezit en loopt de kantjes er niet van af. De afspraken die je maakt kom je na. Daardoor bouw je een vertrouwen op en kunnen mensen van je op aan. Ze willen graag met je samen werken omdat ze weten wat ze aan je hebben. Je zorgt ervoor dat de klus wordt geklaard.

Wees mild voor jezelf en wees trots op jezelf. Wil je ook weten wat ik voor je kan betekenen. Vraag dan een gratis groeigesprek aan.

p.s. Ben je al lid van mijn gratis Facebookgroep Ambitieuze vrouwen community Hier deel ik tips en trics om uit de ratrace te stappen en met meer regie, passie en vertrouwen de beste keuzes voor jezelf te maken en je eigen leven te creëren. Ben jij een ambitieuze vrouw en voel jij dat je meer uit je leven kunt halen? Dan nodig ik je van harte uit in mijn besloten community.

Facebook
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Coaching en training voor ambitieuze vrouwen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders