7 Signalen die Aangeven Wanneer je Tijd voor Jezelf Nodig hebt - Coaching en training voor ambitieuze vrouwen

Coaching en training voor ambitieuze vrouwen

7 Signalen die Aangeven Wanneer je Tijd voor Jezelf Nodig hebt

 

Meestal weet je wel dat het goed voor je is om inspanning en ontspanning af te wisselen. Toch ga je hier makkelijk aan voorbij. Je herkent de signalen van je lichaam niet (meer) of luistert er niet naar. Je raakt al snel in disbalans. Met name veel moeders die ik spreek geven aan prioriteit te geven aan het zorgen voor anderen. Zelfzorg en tijd voor zichzelf nemen staat vaak helemaal onderaan de prioriteitenlijst, en soms ontbreekt het zelfs op je prioriteitenlijst. Met als gevolg dat je gevoel voor vermoeidheid en stress toeneemt.

It is so important to take time for yourself and find clarity. The most important relationship is the one you have with yourself. Diane Von Furstenberg

 

 

 

In dit blog deel ik 7 signalen die aangeven dat je tijd voor jezelf nodig hebt.

Tijd investeren in jezelf betekent dat je bij jezelf te rade gaat waar je zoal mee bezig bent zodat je inzicht krijgt in welke activiteiten en wellicht personen je energie geven en kosten. Je ontdekt daarmee in welke situaties je teveel energie geeft en je te weinig oplevert zodat je hierop kunt gaan sturen en betere keuzes voor jezelf kunt gaan maken. 

Als je onvoldoende aandacht besteed aan jezelf is de kans groot dat je vroeg of laat last krijgt van bepaalde ongemakken. Deze ongemakken zijn eigenlijk rode vlaggetjes of signalen die je alert proberen te maken om tijd voor jezelf te nemen. Merk jij jouw signalen op?

 

1 Het gevoel dat je nergens tijd voor hebt

Je hebt het zo druk en rent van de ene naar de andere afspraak. Je zit met je gedachten nog bij de vorige afspraak omdat je daar nog wat taken aan over hebt gehouden, terwijl je fysiek al bij een volgende afspraak aan tafel zit. Je bent maar half aanwezig. Je komt nergens aan toe en ervaart met regelmaat angst en paniek hoe je de dingen allemaal op een goede manier geregeld kunt krijgen.

2 Slecht humeur

Iedereen heeft wel eens last van een slecht humeur om diverse redenen. Wordt het echter een dagelijks verhaal dat je met een slecht humeur opstaat en je het gevoel hebt geen energie te hebben om de dag fatsoenlijk door te brengen dan wordt het tijd om op de rem te trappen. Doe je dit niet dan wordt je nare gevoel alsmaar sterker. En hoe langer je hiermee rond blijft lopen hoe lastiger het is om het om te buigen. Wees alert op je humeur.

3 lichamelijke klachten

Veel voorkomende klachten zijn vermoeidheid, slecht kunnen slapen, piekeren, hoofdpijn en maagklachten. Vaak luister je er onvoldoende naar en ga je maar door omdat andere dingen in jouw ogen op dat moment belangrijker zijn. Luister naar je lichaam, het lichaam geeft niet voor niets signalen aan je af. Het zijn signalen die juist aangeven om naar jezelf te gaan luisteren, die je wat willen vertellen. Neem de tijd om er naar te luisteren en goed voor jezelf te zorgen.

4 Minder geduld

Daar waar je anders een zee van tijd hebt met engelengeduld is je geduld nu ver te zoeken. Dingen moeten nu gebeuren en het liefst op jouw manier. Gebeurt dat niet dan kun je nogal eens uit je slof schieten of vrij kortaf reageren. Je bent snel geïrriteerd, afgeleid en stoort je makkelijk aan dingen die niet gaan zoals je graag zou willen. Je hebt een kort lontje. Wees hier alert op.

5 Concentratieprobleem

Je kunt je maar moeilijk concentreren op 1 ding. Je doet liever 10 dingen tegelijk omdat je dan denkt productiever te zijn. Het tegendeel is waar. Als je je niet meer kunt concentreren dan is het afronden van 1 taak al lastig om je in je hoofd met 9 andere dingen bezig bent. Je concentratie is ver te zoeken en er komt nog maar nauwelijks iets productiefs uit je handen.

6 Al gespannen als je opstaat

Wanneer je met een onrustig gevoel opstaat en gespannen aan je dag gaat beginnen zal die spanning gedurende de dag niet snel oplossen. Je kunt natuurlijk best een keer minder goed hebben geslapen waardoor je wat meer spanning voelt. Of je wat meer gespannen voelen omdat je die ochtend wat moet opleveren op je werk bijvoorbeeld. Deze spanning is meestal van korte duur.

Wanneer je dagelijks op een dergelijke manier opstaat is dit een krachtig signaal om wat meer tijd voor jezelf te gaan nemen. Je boog kan niet altijd gespannen zijn.

7 Doodmoe thuis komen en nergens meer zin in hebben

Herkenbaar dat je doodmoe thuis komt, op de bank ploft en er het liefst niet meer vanaf komt die avond? Terwijl je nog eten moet koken, de was moet wegwerken, kids moet verzorgen etc?  Ik spreek veel moeders die dag in dag uit doodmoe thuis komen van het werk en totaal geen energie meer hebben om nog leuk en gezellig de avond met het gezin door te brengen. Terwijl ze dit wel het liefst zouden willen. Als je vaak zo moe thuis komt is dit een krachtig signaal om beter voor jezelf te gaan zorgen. Neem tijd voor jezelf.

Wees mild voor jezelf en wees trots op jezelf. Wil je ook weten wat ik voor je kan betekenen. Vraag dan een gratis groeigesprek aan.

p.s. Ben je al lid van mijn gratis Facebookgroep Ambitieuze vrouwen community Hier deel ik tips en trics om uit de ratrace te stappen en met meer regie, passie en vertrouwen de beste keuzes voor jezelf te maken en je eigen leven te creëren. Ben jij een ambitieuze vrouw en voel jij dat je meer uit je leven kunt halen? Dan nodig ik je van harte uit in mijn besloten community.

Facebook
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Coaching en training voor ambitieuze vrouwen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders