5 Tips Om Je Hoofd Koel Te Houden Tijdens Werken In De Hitte - Coaching en training voor ambitieuze vrouwen

Coaching en training voor ambitieuze vrouwen

5 Tips Om Je Hoofd Koel Te Houden Tijdens Werken In De Hitte

Het is warm, of beter gezegd heet de laatste dagen. De hitte verlamd je en maakt je minder productief. Hoe blijf je dan toch productief als je aan het werk bent? In dit blog deel ik 5 tips hoe je je hoofd koel kunt houden tijdens tropische dagen en toch productief kunt zijn.

When the weather is hot, keep a cool mind. When the weather is cold, keep a warm heart. — Ajahn Brahm

Ik kan persoonlijk niet goed tegen de hitte. Als het een paar dagen achter elkaar zo heet wordt ben ik de eerste die binnen blijft, zo veel mogelijk uit de zon blijft, de verkoeling op zoekt en me zo rustig mogelijk houdt om niet oververhit te raken. Ik word loom van dit weer en krijg minder werk verzet als ik me niet aanpas aan de temperatuur. Dat betekent aanpassen waar mogelijk en flexibel zijn in de dingen die ik doe en goed voor mijn lichaam zorgen.  

Mijn 5 tips voor jou om je hoofd koel te houden en productief te zijn.

Sta eerder op

Normaal sta ik al vroeg op maar met deze temperaturen is het rond de klok van 05.00 in de ochtend het meest aangenaam. Niet dat ik om 05.00 op sta maar met regelmaat sta ik wel om 5.30  uur op, maak een ochtendwandeling voor mijn dagelijkse beweging en ben rond 06.30 fris en energiek om aan het werk te gaan. Dus sta vroeg op, eerder dan normaal en maak je productieve uurtjes in de ochtend.

Drink veel water

Nu is water drinken sowieso gezond voor je lichaam, maar je lichaam heeft met deze warmte extra vocht nodig. Ik zet een kan water met wat vruchtjes naast me op het buro en drink regelmatig een glas koud water. Een 2e kan met water staat al te koelen in koelkast. Zo heb ik altijd lekker fris water bij de hand. Waar ik normaal ook best trek heb ik thee, koffie of was fris, drink ik dat nauwelijks tijdens warme dagen. Water is een prima dorstlesser en houd je hoofd koel.

Flexwerken

Nog meer dan anders pas ik mijn werk aan aan de warmte en verdeel mijn werkzaamheden over de dag. Zoek een plek met verkoeling. Blijf zoveel mogelijk binnen. Houd na een productieve ochtend, een lange siësta, neem een plons in het zwembad en rust wat uit. Zo nodig werk je in de avond nog even door.

Relaxed blijven

Je kunt je snel druk maken om dingen die nu niet lukken of omdat je bijvoorbeeld tijdens de vakantieperiode niet iedereen kunt bereiken die je nu net nodig hebt voor je werk. Dat kan frustratie geven. Accepteer dat het zo is, dat het nu even niet kan, het is maar tijdelijk. Gun jezelf ook wat ontspanning.  Als jij je niet druk maakt bespaar je energie, en die energie heb je hard nodig om je hoofd koel te houden zodat je je bezig kunt houden met dingen die je nu wel kunt doen.

 

 

Zoek het water op

Werk je thuis dan kun je om af te koelen lekker even in het zwembad plonsen of je voeten in een emmer met water zetten. Heerlijk om even af te koelen. Zit je op kantoor dan loop wat vaker naar het toilet om je armen onder de koude kraan te houden of leg een vochtige doek in je nek, werkt heel verfrissend.

Wees mild voor jezelf en wees trots op jezelf. Wil je ook weten wat ik voor je kan betekenen. Vraag dan een gratis groeigesprek aan.

p.s. Ben je al lid van mijn gratis Facebookgroep Ambitieuze vrouwen community Hier deel ik tips en trics om uit de ratrace te stappen en met meer regie, passie en vertrouwen de beste keuzes voor jezelf te maken en je eigen leven te creëren. Ben jij een ambitieuze vrouw en voel jij dat je meer uit je leven kunt halen? Dan nodig ik je van harte uit in mijn besloten community.

Facebook
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Coaching en training voor ambitieuze vrouwen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders