Hoe Kun Je Als Sensitief Persoon Je Zintuigen Voor Je Laten Werken - Coaching en training voor ambitieuze vrouwen

Coaching en training voor ambitieuze vrouwen

Hoe Kun Je Als Sensitief Persoon Je Zintuigen Voor Je Laten Werken

 

Als sensitief persoon komen prikkels sterker bij je binnen. Daar kun je last van hebben maar je kunt er ook juist gebruik van maken zoals ik schreef in mijn vorig blog. Door zintuigen op een passende manier te prikkelen kun je ze voor je laten werken. Hoe leg ik uit in dit blog.

 

In mijn Facebookgroep Ambitieuze vrouwen community zitten veel hoog sensitieve vrouwen. Op de vraag wat ze graag zouden willen weten over hoog sensitiviteit kwam als meest gegeven antwoord naar voren;  hoe om te gaan met hoog sensitiviteit?

De afgelopen 2 weken schreef ik over Ik Ben Hoog Sensitief, Wat Nu? en 7  Manieren om je Sensitiviteit als Kracht in te zetten.

En hoe waardevol is het als je je community van extra tips en trics kunt voorzien door het uitnodigen van een expert. Zo ga ik a.s. donderdag Esther Kaastra live interviewen in mijn FB community. Esther is expert op het gebied van hoogsensitiviteit en leert met haar eigen bedrijf HSP en Werk hoogsensitieve en/ of (vermoedelijk) hoogbegaafde professionals, leiders en ondernemers hun beste baan of business te bouwen, voor meer vrijheid, uitdaging, zingeving en energie!  Ben jij een ambitieuze vrouw en wil je hier bij zijn?

Meld je dan aan bij de besloten Facebookcommunity Ambitieuze vrouwen community .

 

Use your senses fully and let the alert stillness within you be the perceiver, rather than your mind. ~Eckhart Tolle

Hoe mooi is het als je als sensitief persoon je zintuigen voor je kunt laten werken, zodat je je sensitiviteit steeds meer als een kracht kunt ervaren in plaats van een last? Daarvoor dien je je zintuigen op een passende manier extra te prikkelen.

Hieronder enkele tips.

Horen

Veel mensen hebben last van harde geluiden. Harde muziek of verschillende geluiden door elkaar kunnen erg vervelend zijn voor sensitieve personen.

Oordopjes zijn een uitkomst. Zet je favoriete muziek op die je juist rust brengt of inspireert. Er zijn verschillende rustgevende achtergrondgeluiden die je helpen om geconcentreerd je werk te doen en niet te worden afgeleid. Ook ik loop thuis en op het werk wel eens met oortjes rond als er vanuit de diverse kamers muziek of geluid komt waar ik me aan kan ergeren en mijn concentratie verlies. Niet alleen kan fijne achtergrond muziek je helpen om beter te concentreren, het helpt ook om je te ontspannen of beter te slapen. Maak je eigen playlist.

Zien

Prikkels die je met je ogen kunt waarnemen komen intenser bij je binnen als je sensitief bent. Denk aan fel licht en nare beelden op televisie. Probeer deze zoveel mogelijk te vermijden.

Zo vind ik het felle licht dat in je ogen schijnt als je in de tandarts stoel ligt erg vervelend. Ook kijk ik geen films waar veel narigheid in voorkomt en sluit ik ruim voor het slapen gaan mijn beeldschermen  zodat deze geen invloed op mijn nachtrust hebben.

Prikkels die je juist een fijn gevoel geven kun je intensiveren.

Het oog wil ook wat

Denk aan mooie foto’s of kunst aan de muur, rustgevende beelden of een opgeruimde kamer. Haal de natuur in huis met een mooi bloemstuk, of maak er een zelf. Ga op zoek naar kleuren die je positief stemmen en draag daar kleding van of kleur je kamer. Het zal je goed doen.

Proeven

Ieder heeft z’n eigen smaak. Dus wat jij lekker vind hoeft voor een ander niet zo te zijn.

Creëer je eigen verwenmoment.

Intens genieten van een lekker kopje kruiden thee of speciale koffie maakt je dag al goed. En ja ik houd ook van chocola, dat zou ik het liefst iedere dag willen eten. Gelukkig kan ik het laten maar geniet dan des te meer van dat speciale stukje dat ik voor mezelf heb bewaard. Ik maak er een verwenmoment van. Ook het bereiden van eigen gerechten geeft vaak een extra dimensie aan deze zintuig. Je kunt tijdens de bereiding al proeven en naar wens je favoriete ingrediënten aan toevoegen. Tezamen met de reuk zintuig is het bereiden van gerechten een ideale combinatie om je zintuigen te prikkelen.

Voelen

Wees lief voor je huid

Je huid is het grootste orgaan, wees dus lief voor je huid en verwen haar op z’n tijd met bijvoorbeeld een warme douche of bad. Het brengt je lichaam tot rust en in ontspannen staat. Ook een heerlijke massage met een lekker ruikende olie doet wonderen voor je huid. Heerlijk om deze activiteit vlak voor het slapen gaan op te nemen in je avondroutine.

 Ruiken

Onaangename geurtjes ruik je als sensitief persoon al van grote afstand. Gelukkig ook aangename geuren. Daar kun je intens van genieten. Wat voor jou fijn ruikt zul je uit moeten zoeken, dit is persoonlijk.

Haal je favoriete geuren in huis.

Als jij je neus extra ophaalt bij een geurkaarsje of etherische olie omdat je die geur zo lekker vindt, haal die geur dan in huis en verstuif je huis ermee. Fris ruikende kleding werkt ook aangenaam, net als verse snijbloemen. Een rustgevende geur kan helpen om je focus even te weerleggen als je bijvoorbeeld te veel in je hoofd zit. Neem een kleine verstuiver mee in je tas van je favoriete geur, zo heb je het altijd bij de hand.

Wees mild voor jezelf en wees trots op jezelf. Wil je ook weten wat ik voor je kan betekenen. Vraag dan een gratis groeigesprek aan.

p.s. Ben je al lid van mijn gratis Facebookgroep Ambitieuze vrouwen community Hier deel ik tips en trics om uit de ratrace te stappen en met meer regie, passie en vertrouwen de beste keuzes voor jezelf te maken en je eigen leven te creëren. Ben jij een ambitieuze vrouw en voel jij dat je meer uit je leven kunt halen? Dan nodig ik je van harte uit in mijn besloten community.

 

Facebook
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Coaching en training voor ambitieuze vrouwen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders